Rodia este „vitamina naturală a viitoarelor mămici” care poate echilibra sistemul hormonal feminin, deci este recomandată încă din perioada planificării copilului, iar mai apoi, pe toată perioada sarcinii. Are un conținut ridicat de antioxidanți, încetinind procesul de îmbătrânire și chiar ajungând le repararea ADN-ul deteriorat. Ingredientele sale active protejează ficatul și rinichii de toxine și ajută în lupta împotriva cancerului.
Boabele de rodie sunt protejate de un material mai tare, ca de piele, în spatele cărora se află semințele care sunt acoperite de pulpa fructului. Fructele sunt dulci, roșii, cu o textură crocantă, foarte sănătoase și hrănitoare.
Experimentele umane au arătat faptul că rodia a redus nivelul de LDL (colesterol dăunător) cu 20%, în timp ce a mărit cantitatea de HDL (colesterol util) din sânge. Consumul de rodie timp de două săptămâni a redus semnificativ tensiunea arterială sistolică la pacienții hipertensivi iar în cursul unui an a redus grosimea peretelui arterial cu semne de calcifiere cu o medie de 35%. Rodia are un conținut ridicat de antioxidanți, încetinește procesul de îmbătrânire și poate recupera ADN-ul deteriorat. Ingredientele sale active protejează ficatul și rinichii de toxine și sprijină lupta împotriva cancerului.
Ananasul este unul dintre cele mai sănătoase fructe exotice având un conținut bogat de vitamine și enzima numită bromelaină care descompune proteinele, ajută la digerarea acestora și sporește arderea grăsimilor. Ananasul are numeroase beneficii asupra sănătății datorită conținutului de vitamine A, B, C, acid folic, potasiu, acizi de fructe și fibre. Acidul folic susține formarea celulelor roșii și albe din sânge și a trombocitelor. Unele studii au arătat că ananasul susține buna funcționare a sistemului imunitar și crește rezistența organismului. Important este că poate fi consumat chiar dacă stomacul are dificultăți de digerare. Ananasul este eficient în curele de slăbire și este un excelent adjuvant al curelor de detoxifiere, deoarece sporește eliminare toxinelor din organism.
Fructul excelent pentru purificarea sângelui, împotriva anemiei care poate atenua și febra. Poate fi folosit în procesul stopării diferitelor sângerări. În plus, conține o cantitate semnificativă de vitamine B1 și B2 și este bogat în flavonoizi, acizi de fructe, acizi tanici și fibre. De asemenea, conține pectini care ajută digestia. Dintre mineralele necesare conține calciu, potasiu, magneziu și fier. Este recomandat consumul și după o cură de antibiotice deoarece restabilește echilibrul florei intestinale și a sistemului digestiv.
Fructele coapte sunt bogate în antioxidanți, agenți pentru eliminarea radicalilor liberi și coloranți antitumorali. Au un conținut bogat de antociani, flavonoide și polifenoli. Într-un conținut de 100g fructe se găsește o cantitate mai mare de 500 mg doar din derivații de antociani (cianidină, delfinidină, cumarină etc.), fără a mai menționa alți antioxidanți. În acest sens, coacăzele negre surclasează toate celelalte fructe roșii de pădure.
Conțin multe dintre provitaminele vitaminei A, a beta-carotenului, a vitaminelor B1, B2, E și bineînțeles a vitaminei C. Frunzele de coacăz negru și fructele coapte sunt foarte bogate în vitamina C. Consumate în cure, reduc durerea cronică și datorită conținutului ridicat de vitamine acestea sunt un bun remediu natural împotriva răcelilor. Au un conținut ridicat de calciu și fier. Sunt recomandate copiilor mici și femeilor care suferă de anemie. De asemenea, reduc nivelul de colesterol și nivelurile de grăsimi din sânge. Ajută la dezvoltarea sănătoasă a florei intestinale. Uleiul din sâmburi conține acidul gamma-linolenic - un important acid gras nesaturat. Lipsa acestuia din organism scade retenția de umiditate și rezistența pielii și prin urmare, apare predispoziția la dermatită/neurodermită.
Antociani, proantociani, leuco-antocianine, flavonoidele care dau culoarea roșu-albăstrui au activitate antibacteriană și stimulează circulația. Dintre vitaminele sale merită evidențiate vitaminele A, B1, vitaminele C și D, niacina și acidul pantotenic, care întăresc perfect sistemul imunitar ajutând astfel, la menținerea vitalității fizice și mentale.
Afinele cresc într-un tufiș sălbatic. Fructele mici de culoare închisă pot fi folosite ca plante medicinale, dar sunt excelente și ca și gem sau compot.
Sunt utilizate în mod obișnuit pentru ameliorarea diareei și remedierea problemelor stomacului. Reduc fragilitatea simptomatică și permeabilitatea capilarelor, întărind peretele vascular. De asemenea, îmbunătățesc capacitatea ochiului de a se adapta la condițiile de lumină redusă. În timpul celui de-al doilea război mondial, piloții britanici și-au îmbunătățit capacitatea de orientare pe timp de noapte după ce au consumat afine. Efectele acestora au fost studiate din acest punct de vedere și acum sunt utilizate pentru vindecarea mai multor tulburări ale ochilor. Cele mai importante ingrediente sunt antioxidanții. Antociani, antocianinele pro, leuco antocianine, flavonoidele și derivații acestora dau culoarea roșu albăstrui. Antocianii stimulează sinteza de colagen, care este esențială pentru sănătatea și bunăstarea țesuturilor conjunctive și ale pielii. Acestea au, de asemenea, efecte antibacteriene și stimulează circulația. Printre vitamine, merită evidențiate vitaminele A, B1, C și D, acidul pantotenic și niacina, care stimulează sistemul imunitar. Ajută la păstrarea energiei fizice și mentale.
Consumul regulat de vișine ajută la menținerea sănătății sistemului imunitar și, datorită efectului său antibacterian contribuie la vindecarea sistemului respirator.
Fructele de soc negru sunt foarte bogate în vitamine esențiale (C, A, E, B1, B2, B3), minerale, aminoacizi, proteine și flavonoizi. Socul negru facilitează lupta sistemului imunitar împotriva organismelor nedorite, în special împotriva gripei cauzate de virusurile A și B.
Este o sursă de vitamina A, B și C, semnificativ fiind și conținutul de acid folic, calciu, magneziu, potasiu și sulf. În plus, conținutul de flavonoide este foarte ridicat și are efect antioxidant, întărește sistemul imunitar, este antiinflamator și ajută la combaterea virușilor și a bacteriilor.
Beta-carotenul și alfa-carotenul sunt agenții biologici importanți ai plantei. Organismul transformă alfa-carotenul și beta-carotenul în vitamina A, după cum este necesar. Vitamina A este, de asemenea, esențială pentru susținerea vederii, a sănătății mucoasei și nu în ultimul rând pentru întărirea sistemului imunitar.
Încă din cele mai vechi timpuri, sfecla roșie este recunoscută drept plantă medicinală. Aceasta crește capacitatea de transport a oxigenului prin celulele roșii din sânge. Consumând sfeclă roșie ne îmbunătățim semnificativ rezistența la stres fizic și mental.
Sfecla roșie conține mulți micronutrienți, cum ar fi: fier, cupru, mangan, respectiv vitaminele A, B6, B12 și acid folic - care sunt esențiale pentru sinteza globulelor roșii din sânge.
Are un conținut ridicat de vitamina C care este de zece ori mai mare decât cantitatea de vitamina C din lămâie. De asemenea, conține vitamina A și acidul malic, manitol și flavonoide. Este bogat în carbohidrați, proteine, acizi organici, aminoacizi și vitamine care măresc capacitatea proprie de apărare a organismului.
Caracteristici Principale | |
Producător | Magmaxx |
Unde vă poate ajuta? | Sănătatea Tractului Gastro-intestinal Piele Sănătoasă Vedere Sănătoasă Sistem Nervos, Stres, Memorie Sistem Imunitar, Răceală Sistem Hormonal Performanță Intelectuală Împotriva Oboselii Metabolism Normal Inimă, Sistemul Vascular, Circulația Sângelui |
Garanție | 2 ani de la data fabricației. |
Cod | 5999860178361 |